sadsad x
asdasd

Kedileri Veteriner Hekime Götürürken Dikkat Edilmesi Gerekenler

14 Nisan 2021
Kedileri Veteriner Hekime Götürürken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kediler, alışkanlıklarına son derece bağlı canlılardır. Bırakın yuvalarından ayrılmayı, evdeki ufak bir eşyanın yerinin değişmesi bile onları şaşırtır. Genellikle Norveç Orman kedileri, Sibirya kedileri ve Maine Coon kedileri gibi büyük ırk kediler dışında hemen hemen hiçbir kedi ırkı yerleştiği evden dışarı çıkmaya pek de hevesli değildir. Dolayısıyla kediniz rutin kontrolleri ve aşıları için veteriner hekime gitmek gibi zorunlu şekilde evden çıkmalarını gerektiren durumlarda sizi çok zorlayabilirler. Ayrıca veteriner ziyaretleri için onları taşıma kutularına almanız da nereye gittiklerini hatırlamalarına neden olur. Çünkü kediler, hafızası güçlü hayvanlardır ve yaşadıkları kötü deneyimlere karşı tedbir alma eğilimi taşırlar. Yani bu zeki hayvanların siz daha onları taşıma sepetlerine almaya çalıştığınız ilk anda kaçarak saklanmaları normaldir. Evden ayrılmaları bir yana, kötü bir tecrübe yaşadıkları veteriner kliğine götürüldüklerini anlamaları da onları strese sokacaktır.

 kediyi veterinere götürmek

Kedimi Veteriner Kliniğine Nasıl Götürürüm?

Kedi sahiplerinin en zorlandıkları işlemlerden biri kedilerini veteriner hekim kontrolüne götürmektir. Özellikle kısırlık operasyonu geçirmiş kediler için bu tam bir felakettir. Ancak bu zor işi kendiniz için daha kolay ve kediniz için daha az stresli hale getirmenin yolları var.

- Yapılacak ilk iş, kedinizi taşıma kutusuna koymaktır. Bunu yaparken kedinizin sakin olduğu bir anı seçin. Bu, mama yediği ya da uyuduğu bir zaman dilimi olmasın.

- Kullandığınız kedi taşıma çantası ya da sepetlerinin sağlam olduğundan ve kapaklarının açılmayacağından emin olun.

- Kedinizi severek ya da kedi ödül mamaları kullanarak taşıma sepetine nazikçe alın. Onu sepete koyarken asla zorlamayın. Ama kararlı olduğunuzu da ona gösterin.

- Kediler, çabuk strese giren ve çabuk panikleyen canlılar oldukları için sepete girdiklerinde sepetten çıkmaya çalışacak ve bağırmaya başlayacaklardır. Bu durumda onun daha fazla paniklemesine zaman tanımadan onu hemen evden çıkarın.

- Kedinizi arabaya koyun ve araç hareket halindeyken taşıma sepetinin sarsılmamasına özen gösterin. Hatta sepeti kucağınıza alın. Çünkü sarsıntılar onun korkusunu artırır.

- Kedinizle yol boyunca konuşun ve ona elinizi uzatın. Sizin sesinizi duymak ve kokunuzu almak onu bir parça da olsa sakinleştirecektir.

- Kediniz ne kadar bağırıp hırçınlaşsa da onu arabanın içinde serbest bırakmayın.

kedi veteriner

- Taşıma çantasında kedinizin sakinleşmesini sağlayacak bir diğer nokta da ona ya da size ait bir nesnenin bulunmasıdır. Bu, kedinize tanıdık gelecek ve onun birazcık daha stabil hale gelmesini sağlayacaktır.

- Araçtan indiğinizde taşıma çantasını sallamamaya ve onu herhangi bir yere çarpmamaya dikkat edin. Ayrıca taşıma çantanızı yere yakın tutmayın. Çantayı kedinizin dışarıyı rahat göreceği şekilde göğüs hizanızda tutarsanız kediniz etrafı izleyerek sakinleşmeye çalışacaktır.

- Kliniğe girdiğinizde taşıma çantasını kendinize doğru çevirin. Kediniz, diğer evcil canlıları gördüğünde panikleyebilir.

- Kediniz hırçınlaşırsa ona sesinizi yükseltmeyin. Onunla sakince konuşmaya devam edin.

- Veteriner kliğinde veteriner hekiminiz müdahale etmeden taşıma sepetini asla açmayın.

- Muayene bittiğinde kediniz yine telaşlı olacak ama bu sefer paniğinin dozu daha azalmış olacaktır. Çünkü kediniz onu eve götürdüğünüzün farkındadır artık.


Bu içeriğimizi de mutlaka okuyun: Kedilerle Yolculuk Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.