sadsad x
asdasd

Kristal Köpek Balığı Özellikleri ve Bakımı

25 Aralık 2020
Kristal Köpek Balığı Özellikleri ve Bakımı

Kristal Köpek Balığı, asaleti ve bir köpek balığından beklemediğiniz farklı özellikleri ile görülmeye değer canlılar. Eğer evinizde ya da işyerinizde huzurla izleyebileceğiniz bir akvaryum hayali kuruyorsanız ve bu akvaryumu farklı canlılarla doldurmak istiyorsanız ilk seçeneğiniz Kristal Köpek Balıkları olabilir. Anavatanları Güneydoğu Asya olan Kristal Köpek Balıkları, büyük köpek balıklarının aksine çok sakin hayvanlardır. Diğer tür su canlılarına ve kendi türlerine agresif değildirler. Okyanusta yaşayan köpek balıklarının adeta minyatür halleri olan bu güzel balıklar hepçil olmaları ile de diğer köpek balıklarından ayrılır. Zaten Kristal Köpek Balıkları sazangiller ailesindendir. Fiziksel özellikleri yüzünden köpek balığı adını almıştır. Kristal Köpek Balıklarına, Renkli ya da Gümüş Köpek Balığı da denir. Köpek Balıklarına yaklaştığı belki de tek nokta küçük balıkları yemesidir.

>> Otomatik Balık Yemleme Makineleri

Kristal Köpek Balığı Genel Özellikleri

  • Doğal ortamlarında boyları en fazla 35 santimetre olabilir. Bu büyük balıklar, akvaryum ortamında da 25 santimetre boyuna ulaşabilirler.
  • Hastalıklara karşı oldukça dayanıklı balıklardır. Ama sakin tabiatları yüzünden strese girmemeleri gerekir.
  • Işık altında parlayan gümüşi renkleri ile çok güzel bir görünüme sahiptirler. Fiziksel olarak okyanus köpek balıklarına çok benzerler.
  • Hem etçil hem otçul balıklardır.
  • Dip yemlerini ve yosunları yemeyi severler.
  • Kendi türlerine de diğer türlere de barışçıl canlılardır. Ama büyüdükçe agresifleri artabilir ve bölge için mücadele etmeye başlayabilirler.
  • Sosyal canlılardır, sürüler halinde yaşamayı severler. Tek başına beslenmeleri tavsiye edilmez.
  • Suyun orta seviyesinde yüzerler.
  • Cinsiyet ayrımı yapmak çok zordur. Tamamı değilse de kimi dişi Kristal Köpek Balıklarının gövdeleri erkeklerden daha koyu renklidir. Cinsiyet ayrımı üreme döneminde biraz daha kolaylaşır. Bu dönemde dişilerin gövdeleri daha iri hale gelir.
  • Yumurta ile ürerler.
  • Ömürleri bakıma göre 5 ila 10 yıl arasında değişir.
  • Bakımları çok kolay değildir.

 kristal köpek balığı bakımı

Kristal Köpek Balığı Bakımı

Kristal Köpek Balıkları, diğer akvaryum canlılarına göre büyükçe bir balık olduğundan en az 300 litre su hacmine sahip akvaryumlar onlar için uygundur. Bu asil hayvanlar, ortalama 25 derece sıcaklıktaki sularda sağlıklı bir yaşam sürebilirler. Obur olmayan ve belirli bir ölçüde yem tüketen Kristal Köpek Balıkları'nın bulunduğu akvaryumun temiz kalması için artan yemlerin alınması gerekir. Bu da bu Kristal Köpek Balıkları'nı besleme sonrası akvaryumu kontrol etmenizi gerektirir.

Kristal Köpek Balığı, bitkili akvaryumları sever. Sivri kayalar ve keskin kenarlı dekorlar köpek balıklarına zarar verebilir. Sakin ve barışçıl balıklardan oldukları için Kristal Köpek Balıkları'nı karma akvaryumlarda besleyebilirsiniz. Ancak saldırgan ve hızlı hareket eden türler, bu balıkları strese sokacaktır. Stres yüzünden hastalanabilir, hatta ölebilirler. Bu nedenle kendisi gibi yavaş hareket eden ve agresif olmayan canlılarla aynı akvaryumu güvenle paylaşabilirler. Yine de kendi türleriyle daha güvende hissedeceklerdir. Büyük bir balık sayıldığı ve etobur da beslenebildiği için kendinden daha küçük balıkları yeme eğilimi gösterirler. Bu yüzden kendi türleriyle aynı akvaryumda olmaları küçük türler adına daha iyi bir seçim olacaktır. Hassas balıklar olmamasına rağmen suyun temizliği yaşam kaliteleri için önemlidir.

>> Akvaryum Suyu Bakım Ürünleri

Kristal Köpek Balığı Beslenmesi

Kristal Köpek Balıkları; doğada böcekler, larvalar ve bitkilerle beslenirler. Hepçil balıklar olan bu balık türü, akvaryumda beslendiğinde yem çeşitliliğini zengin tutmak gerekir. Pul yemler ve taze yemlerin yanında su pireleri gibi küçük canlı yemleri de onlara sunabilirsiniz. Akvaryuma atacağınız bezelye ve küçük doğranmış küçük meyve parçaları bu balıkların hevesle yiyeceği gıdalardır. Kristal Köpek balıkları bir köpek balığından beklenmeyecek şekilde alg ve yosun yemekten hoşlanırlar. Küçük canlı yemlerle de beslenen bu balıklar, daha çok dip yemlerine ihtiyaç duyarlar. Yüzen yemlere karşı isteksizdirler. Bunun dışında her türlü yemi yerler ama yemek konusunda ölçülüdürler, aşırı yemekten kaçınırlar. Günde 2 ya da 3 kez beslenmelidirler ama her defasında az az balık yemi verilmelidir.   

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Akvaryumların En Yanlış Anlaşılan Canlısı: Çöpçü Balığı

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.