sadsad x
asdasd

Köpek Havlamasını Engellemenin En Etkili Yolları

02 Eylül 2020
Köpek Havlamasını Engellemenin En Etkili Yolları

Hiç kimse bir köpeğin asla havlamamasını beklemiyordur. Bu, bir çocuğun asla konuşmamasını beklemek kadar mantıksız. Ancak bazı köpekler aşırı derecede havlar. Bu, evinizde bir sorunsa, ilk adım köpeğinizin çok fazla havlamasına neyin sebep olduğunu bulmaktır. Neden havladığını anladıktan sonra, havlama problemini tedavi etmeye başlayabilirsiniz.

Köpekler Neden Havlar?

Havlama, köpeklerin kullandığı bir tür sesli iletişimdir ve duruma bağlı olarak farklı şeyler ifade edebilir. İşte köpeklerin havlamasının bazı nedenleri:

Bölgesini Koruma: Köpeğinizin kendi bölgesi olarak düşündüğü bir bölgeye bir kişi veya hayvan geldiğinde, bu genellikle aşırı havlamayı tetikler. Tehdit yaklaştıkça, havlama genellikle daha da yükselir. Köpeğiniz bu tür havlamalar sırasında gergin ve hatta agresif görünecektir.

Alarm/Korku: Bazı köpekler, dikkatlerini çeken veya onları ürküten herhangi bir sese veya nesneye havlar. Bu, sadece kendi bölgelerinde değil, her yerde olabilir.

Can sıkıntısı/Yalnızlık: Akıllı arkadaşlarımız sürü hayvanlarıdır. İster evde ister bahçede uzun süre yalnız bırakılan köpekler sıkılabilir veya üzülebilir ve mutsuz oldukları için çoğu zaman havlarlar.

Selamlama/Oyun: Köpekler genellikle insanları veya diğer hayvanları selamlarken havlar. Genellikle mutlu bir havlamaya, kuyruk sallamaları ve bazen zıplamalar eşlik eder.

Dikkat Arayışı: Tüylü dostlarımız genellikle dışarı çıkmak, oyun oynamak veya bir ödül almak gibi bir şey istediklerinde havlarlar.

Anksiyete: Genellikle davranış bozukluğu olan köpeklerde görülen anksiyete havlama sebeplerinden birisidir. Bu rahatsızlığı olan sevimli dostlarımız bazen sadece kendi sesini duymak için bile havlar.

>> Köpek Cinsleri ve Türleri

köpek havlaması engelleme

Köpeklerde Aşırı Havlama Nasıl Tedavi Edilir?

Köpeğinizin daha az havlaması için zaman, çalışma, uygulama ve tutarlılık gerekir. Bir gecede gelişme olmayacak, ancak uygun teknikler ve zamanla ilerlemeyi görebilirsiniz.

Köpeğinizin havlamasını kontrol etmeye başlarken hatırlamanız gereken birkaç ipucu.

  • Bağırmak, köpeğinizi daha fazla havlamaya teşvik eder çünkü sizin ona katıldığınızı düşünür. Bu yüzden ilk kural, sakin ve kararlı bir şekilde konuşmaktır, ancak bağırmayın.
  • Çoğu köpek, siz onlara "Çeneni kapa!" diye bağırdığınızda ne istediğinizi bilmez. Öyleyse köpeğinizi "Sessiz!" kelimesini anlayacak şekilde eğitin.
  • Yorgun bir köpek sessiz bir köpektir. Köpeğiniz yalnızken havlarsa, gitmeden önce onu yorun. Uzun bir yürüyüşe çıkın veya koşun, top oynayın veya ayrılmadan önce köpek parkına gidin.
  • Sorunların devam etmesine izin vermeyin. Bir köpek, bir şeyi ne kadar uzun süre yaparsa, o kadar kökleşmiş olur. Havlamak, köpeklere adrenalin patlaması verebilir ve bu da havlamayı keyifli hale getirir. Kargocu ya da apartman görevlisi geldiğinde olduğu gibi belirli durumlarda bir köpeğin havlamasına izin vermek, sonunda bu durumlarda köpeği agresif hale getirebilir. Ya köpeğiniz posta teslim edilirken bir gün dışarı çıkarsa? Mümkün olduğunca çabuk havlama problemleriyle ilgilenin.
  • Bazı tıbbi sorunlar, arı sokmalarından beyin hastalıklarına ve devam eden ağrılara kadar aşırı havlamaya neden olabilir. Daha yaşlı evcil hayvanlar, aşırı ses çıkarmaya neden olan bir tür köpek yaşlılığı geliştirebilir. Bir problem için tıbbi bir neden olmadığından emin olmak için bir veteriner hekime kontrol ettirmek her zaman iyi bir fikirdir.

Yukarıdaki maddeler dışında köpek havlama önleyici tasmalar da sorununuza çözüm olacaktır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.